Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rövid életrajz rólam

2015.04.22

Gyerekkorom óta érdekel a képzőművészet azon belül a festészet. Nagy hatással volt és van ma is rám a reneszánsz és az impresszionizmus. Nívós régi mesterek munkáit tanulmányoztam. Hetedikesen lemásoltam Leonárdótól az Utolsó vacsorát. Sokáig Munkácsy Mihály volt a példaképem, még ma is használom a természetes umbrát (barna), amit Ö az óriás kedvelt. A festészet alapjait Makai Imre festőművésztől sajátítottam, el a debreceni Vasutas Képzőművészeti Szabadiskolában. Többször részt vettem a tokaji nemzetközi alkotótáborban. 2000-ben Debrecenben a Millenniumi Őszi Tárlaton, 2009-ben Hajdúböszörményben a Hajdúk a Történelemben c. Országos pályázati kiállításon szerepelt egy olajfestményem. Debrecen-Bocskaikertben alkotok nős vagyok, három gyerek édesapja. 1997-től rendszeresen kiállítok egyénileg, 1999-től szabadúszóként festek, számos önálló kiállítás van mögöttem, főleg az olajtechnikát kedvelem.

Képeim megtalálhatók hazai magánszemélyek és gyűjtők körében, de eljutottak Európa több országaiba és tengeren túlra Külhonba is, New York, Ausztrália.

"A festőművészet a legnehezebb az összes művészet között, mert a festőnek a mélységet is kell érzékeltetnie". (LEONARDO DA VINCI)